Skip to main content

Στο Κάιρο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός

Την απόφασή του να μεταβεί την Κυριακή στο Κάιρο για να εκφράσει τη στήριξη της ΕΕ και της Ελλάδας στον Αιγυπτιακό λαό εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γ.Παπανδρέου

Την απόφασή του να μεταβεί την Κυριακή στο Κάιρο για να εκφράσει τη στήριξη της ΕΕ και της Ελλάδας στον Αιγυπτιακό λαό εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γ.Παπανδρέου. «Αποφάσισα να μεταβώ στο Κάιρο για να μεταφέρω αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ και τον Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι. Ερωτηθείς για το αν στο ταξίδι εκπροσωπεί την ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης. Σημειώνεται ότι η βαρώνη Αστον (υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ) θα μεταβεί στην Αίγυπτο μετά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου.