Skip to main content

Στον φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα ο Γκιόργκι Ιβάνοφ

Η κατασκευή του δεύτερου φράχτη, μήκους 37 χλμ. που βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από τον πρώτο φράχτη, ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες.

Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, όπου κατασκευάζεται ο δεύτερος φράχτης, βρέθηκε ο πρόεδρος της πΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ. Όπως είπε, στόχος είναι να εμποδίσει ακόμη περισσότερο τις παράνομες διελεύσεις οικονομικών μεταναστών.

Η κατασκευή του δεύτερου φράχτη, μήκους 37 χλμ. που βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων από τον πρώτο φράχτη, ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, από την τοποθέτηση του πρώτου φράχτη, τον περασμένο Νοέμβριο, οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ απέτρεψαν 33.000 παράνομες διελεύσεις των συνόρων.

«Γι' αυτό, τώρα, προχωρούμε στην τοποθέτηση προστατευτικού φράκτη, ο οποίος έχει ως στόχο να παρεμποδίσει επιπρόσθετα τις παράνομες διελεύσεις των κρατικών συνόρων μας» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι από τότε που εφαρμόζεται το μέτρο να επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε πρόσφυγες από την Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των οικονομικών μεταναστών που προσπαθεί με κάθε τρόπο να περάσει παράνομα στην πΓΔΜ, από διάφορα σημεία της συνοριακής γραμμής με την Ελλάδα.

Ανέφερε ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες πάνω από 5.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην πΓΔΜ με πλαστά έγγραφα.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ εκτίμησε ότι με τη βελτίωση του καιρού θα αυξηθούν οι ροές και όλο και μεγαλύτερος αριθμός οικονομικών μεταναστών θα προσπαθήσει να περάσει στην πΓΔΜ και από εκεί να συνεχίσει βορειότερα.