Skip to main content

Στο ΕΒΕΘ η πρύτανης Ελένη Αρβελέρ και ο καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάδης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΕΒΕΘ. Τελεί υπό την αιγίδα της ΠΚΜ.

Για το μέλλον της Ευρώπης θα μιλήσουν και θα συζητήσουν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, βυζαντινολόγος ιστορικός, Ελένη Αρβελέρ και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Rhodes των ΗΠΑ, Νικόλαος Ζαχαριάδης οι οποίοι αύριο, Τετάρτη (20 Δεκεμβρίου) θα βρίσκονται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Οι διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καθηγητές θα είναι κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και το ΕΒΕΘ, με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι. Προτάσεις και πρωτοβουλίες για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η Ευρώπη υπό κατασκευή» είναι ο τίτλος της ομιλίας της διακεκριμένης ακαδημαϊκού κ. Ε. Αρβελέρ, ενώ ο καθηγητής κ. Ν. Ζαχαριάδης θα αναπτύξει το θέμα «Megadisasters and the EU's Response: Decline or Renewal».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης, θα απονείμει στην Πρύτανη Αρβελέρ το χρυσό μετάλλιο του Επιμελητηρίου, που αποτελεί την ύψιστη τιμή του ΕΒΕΘ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και σε ζωντανή μετάδοση μέσω του διαδικτύου, στη διεύθυνση που αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr, στην ομότιτλη καταχώρηση.