Skip to main content

Στο Έτος 2016 Ελλάδας - Ρωσίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Η ελληνική πλευρά, κατά τη διάρκεια των δράσεων, θα προγραμματίσει εκδηλώσεις στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και άλλες ρωσικές πόλεις

Τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Έτος 2016 Ελλάδας - Ρωσίας με προωθητικές δράσεις για την εμβάθυνση των παραδοσιακών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ενέκρινε, χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η χρονική περίοδος των δράσεων θα διαρκέσει από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2016, και για τις δύο χώρες. Η ελληνική πλευρά θα προγραμματίσει εκδηλώσεις στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και άλλες ρωσικές πόλεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν οικονομικά συνέδρια, ανταλλαγή επιχειρηματικών και άλλων αποστολών, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και τουριστικές εκδηλώσεις και πολλές ακόμη πρωτοβουλίες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο και του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας που έχει υπογράψει με την Αγία Πετρούπολη, από το 2002, θα υποβάλει προτάσεις δράσεων, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς.

Οι προτάσεις του Δήμου κινούνται στους παρακάτω άξονες:

Διοργάνωση φόρουμ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με θέμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της δικτύωσης και την τόνωση της οικονομίας
Διοργάνωση στρογγυλής τράπεζας στο πλαίσιο του προγράμματος «Πανεπιστημιακές Ιδέες στην πρακτική των πόλεων» με σκοπό την παρουσίαση κάθε συμμετέχοντος ιδρύματος καθώς και επαφές και συναντήσεις Β2Β με σκοπό την προσέλκυση ξένων φοιτητών στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα
Συναυλία και ποιητική βραδιά του τραγουδοποιού Παύλου Παυλίδη με το συγκρότημα Pavlos Pavlidis & B-Movies (Το πρότζεκτ περιλαμβάνει την διεξαγωγή μίας συναυλίας του τραγουδιστή στην Αγία Πετρούπολη και μίας ποιητικής βραδιάς)
Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Η Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος των αρχών του 20ου αιώνα»
Διοργάνωση αναδρομικής έκθεσης φωτογραφίας  του Στράτου Καλαφάτη με θέμα το Άγιον Όρος
Συμμετοχή στην Έκθεση INWETEX – C.I.S. Travel Market στο πλαίσιο της δράσης «Cities diplomacy» και «Study in Thessaloniki» («Διπλωματία των Πόλεων» και «Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη»)