Skip to main content

Στο επίκεντρο των εορτασμών η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Μηχανοκίνητα τμήματα και εναέριοι ελιγμοί σήμερα στην πόλη, για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου - Ποιοι επίσημοι θα παρευρεθούν

Στις 11:00 σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πέρα από τα μηχανοκίνητα τμήματα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους ελιγμούς που θα κάνουν στον ουρανό τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».

Το «παρών» θα δώσουν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, άνθρωποι από την ηγεσία της Εκκλησίας αλλά και του στρατού.

Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, θα παρευρεθεί και ο κύπριος ομόλογός του, Χριστόφορος Φωκαΐδης, ενώ για πρώτη φορά θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους την παρέλαση, μετά από πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, Κύπριοι Ανάπηροι Πολέμου του 1974, μαζί με Βορειοελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου (πρώην Κέννεντυ), από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων) μέχρι την οδό 3ης Σεπτεμβρίου (στο ύψος του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης).