Skip to main content

Στο επίκεντρο της 77ης ΔΕΘ η Energy Land

Με αυξημένη επισκεψιμότητα, σε σχέση με πέρσι, συνεχίζεται η 77η ΔΕΘ, με επίκεντρο το θεματικό αφιέρωμα Energy Land, όπου παρουσιάζεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μ

Με αυξημένη επισκεψιμότητα, σε σχέση με πέρσι, συνεχίζεται η 77η ΔΕΘ, με επίκεντρο το θεματικό αφιέρωμα Energy Land στα περίπτερα 7 & 13, όπου παρουσιάζεται η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, θέρμανσης και ψύξης, για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη επιτυχία καταγράφουν και τα Music Events Live, στα οποία σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνει η Νατάσα Μποφίλιου και αύριο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Δημήτρη Σταρόβα, τον Σάκη Μπουλά και τον Tonino Carotone.

To Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη σκηνή των Music Events Live ανεβαίνουν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ την Κυριακή 16 του μήνα η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας.

Ακόμη στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων της 77ης ΔΕΘ, περιλαμβάνεται εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα αύριο στις 19:00 με θέμα «Μαγειρεύοντας και τρώγοντας ελληνικά προϊόντα με αρωματικά φυτά». Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο θεματικό αφιέρωμα Farma FAir και θα πραγματοποιηθεί στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ, όπου οι μικροί φίλοι της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά και το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Παράλληλα, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, που αποτελούν παράδειγμα έμπνευσης για όλους όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Επι-ΓΗ-ρήστε ελληνικά» θα μιλήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, καθώς επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερίδας, θα γίνει εκτενής αναφορά σε δράσεις καινοτόμων ελληνικών εταιριών, συνεταιρισμών, αγροτών, γεωργικών σχολών που έχουν ασχοληθεί με την αγροτική επιχειρηματικότητα και έχουν διακριθεί διεθνώς σε τομείς όπως η σαλιγκαροτροφία, η μελισσοκομία, η παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η τυροκομία, οι ιχθυοκαλλιέργειες, η παραγωγή, μεταποίηση και συσκευασία φρούτων κ.ά. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 15.00 στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (αίθουσα Α) του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

ENERGY LAND

Οι λύσεις για τη θέρμανση βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει του χειμώνα, καθώς από την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αναμένεται να ισχύσει η εξίσωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Οι καταναλωτές, που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, σε σχέση με τα συστήματα θέρμανσης, που καίνε πετρέλαιο, έχουν τη δυνατότητα στην Energy Land κάτω από μία «στέγη» να δουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες και εταιρίες της ελληνικής αγοράς.

Στα συστήματα θέρμανσης, τα οποία παρουσιάζονται στην 77η ΔΕΘ, περιλαμβάνονται όσα χρησιμοποιούν pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, αλλά και ηλιακή ενέργεια, καθώς και γεωθερμία. Την ίδια στιγμή, παρούσες είναι και οι εταιρίες φωτοβολταϊκών συστημάτων, πολλές απ’ τις οποίες αθροίζουν στα περίπτερα τους πολλές και δοκιμασμένες λύσεις όχι μόνο παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, αλλά και θέρμανσης-ψύξης.

Το αφιέρωμα της Energy Land είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.