Skip to main content

Στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο ο Παυλόπουλος (φωτο + video)

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, που λειτουργεί με τη μέριμνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσονται και στην ομιλία του εξήρε το έργο που πραγματοποιείται, χαρακτηρίζοντας το Παιδικό Χωριό «εστία ελπίδας».

«Στην εποχή της κρίσης κι όταν έχει χαθεί το 1/3 του ΑΕΠ οι άνθρωποι επιβιώνουν χάρη και σε τέτοιες προσπάθειες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε και στα παιδιά που φιλοξενούνται και τα προέτρεψε να διαβάζουν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Παιδικού Χωριού, Ζωή Δανιηλίδου, ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δ.Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, ο Χ.Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο δήμαρχος Πυλαία Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Αποχωρώντας από το Παιδικό Χωριό, ο κ. Παυλόπουλος έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Ελπίδα», όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους μαθητές, οι οποίοι του τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία:

Ο κ. Παυλόπουλος μεταβαίνει στο Οχυρό Ρούπελ, ενώ ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 18:15 Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

Στις 19:10 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Τετάρτης με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί ο κ.Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετά την παρέλαση θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.