Skip to main content

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Κύπριος σπουδαστής για την υπόθεση της ζαρντινιέρας

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Κύπριος σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου, ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων το 2006, που έμεινε γνωστό ως η «υπόθεση ζαρντινιέρ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Κύπριος σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου, ο οποίος έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων το 2006, που έμεινε γνωστό ως η «υπόθεση ζαρντινιέρα», αντιμετωπίζοντας πέντε αδικήματα. Οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης έκριναν ότι το Νοέμβριο του 2006 ο Κύπριος γρονθοκοπούσε αστυνομικούς, πετούσε πέτρες και μάρμαρα στα ΜΑΤ, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ο Κύπριος σπουδαστής θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε.

Στο κατηγορητήριο που υπογράφει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγορίτσα Καράτζιου περιγράφεται η σύλληψη του Κύπριου κατά την εκδοχή της Αστυνομίας.

«Ενώ έχει διαφύγει από τον προαύλειο χώρο του Χημείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατευθύνθηκε προς τη διασταύρωση των οδών Εγνατία και Αγγελάκη, όπου έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και, όταν αυτοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, τους απώθησε με τα χέρια του και τους χτύπησε με γρονθοκοπήματα και με τα πόδια του, προκειμένου να τους εξαναγκάσει να μην πραγματοποιήσουν τη σύλληψη», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.