Skip to main content

Στο εδώλιο υπάλληλος του δήμου για «ξέπλυμα» της υπεξαίρεσης

Η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Εκκαθάρισης Δαπανών του δήμου Θεσσαλονίκης κατηγορείται για «ξέπλυμα» μέρους των χρημάτων της υπεξαίρεσης.

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει η πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Εκκαθάρισης Δαπανών του δήμου Θεσσαλονίκης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί  για "νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες" καθώς κατηγορείται ότι διοχέτευε στο χρηματιστήριο χρήματα που προέρχονταν από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ.

"Από 1 Ιανουαρίου 2001 έως 31 Δεκεμβρίου 2008, η κατηγορουμένη απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια όσον αφορά την προέλευση της περιουσίας της, εν γνώσει του γεγονότος ότι αυτή προήλθε από εγκληματική δραστηριότητα (υπεξαίρεση στην υπηρεσία σε βάρος του δήμου Θεσσαλονίκης)" αναφέρεται στο υπ' αριθμόν 422 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.

"Δέχτηκε χρήματα που προορίζονταν για πληρωμές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κ.α, από το συνάδελφό της στο δήμο Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Σαξώνη" ο οποίος καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση, μαζί με τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γ.γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια που κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια.

Στο βούλευμα, επίσης αναφέρεται ότι:"Η κατηγορουμένη, από το 1999 έως το 2008, τοποθέτησε στους τραπεζικού της λογαριασμούς, εν γνώσει της προελεύσεως του, συνολικό ποσό 208.792 ευρώ. Κατά τα έτη 2004 και 2005, διοχέτευσε σε χρηματιστηριακές συναλλαγές ποσό συνολικού ύψους 552.082 ευρώ του οποίου δεν δικαιολογούνταν η κατοχή του από την κατηγορουμένη με βάση τις νόμιμες εμφανείς πηγές του εισοδήματος της".

Και ότι:"Το χρηματικό ποσό το διοχέτευσε η κατηγορουμένη στο χρηματιστήριο μέσω αγοροπωλησιών μετοχών , προκειμένου να αποκρύψει την παράνομη προέλευση του, την οποία και γνώριζε".