Skip to main content

Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ

Έχει λήξει η μίσθωση, εξωστέο το Κέντρο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών. Τι θα γίνει με τα πρωτότυπα μηχανήματα και τα νέα έργα του Κέντρου.

Στο δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα η επέκταση του Εργαστηρίου που είναι το Ερευνητικό Κέντρο Οργανικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε μισθωμένους χώρους στη Θέρμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μισθωτήριο συμβόλαιο έχει λήξει και το Εργαστήριο είναι εξωστέο, ενώ ο υπεύθυνος καθηγητής κ. Λογοθετίδης καλεί τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να απαντήσει σε ανυπόγραφα δημοσιεύματα που πλήττουν το Πανεπιστήμιο και των οποίων η αξιοπιστία ελέγχεται, αλλά και για να ενημερώσει σχετικά με τις φθορές που προκλήθηκαν σε μηχανήματα, στη διάρκεια σφραγίσματος του χώρου από τον ιδιοκτήτη.

Το τι εξέλιξη θα έχει η υπόθεση (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή στο συγκεκριμένο Κέντρο είναι εγκατεστημένες δύο πρωτότυπες, σε παγκόσμιο επίπεδο, γραμμές παραγωγής OPVs και ΟLEDs, δηλαδή οργανικών φωτοβολταϊκών και οργανικών ηλεκτρονικών, που χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων της Ε.Ε. και κυρίως του Smartonics.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου,  γίνονται ακόμη οξύτερα δεδομένου του γεγονότος ότι το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ συμμετέχει σε νέο ερευνητικό πρόγραμμα, μαζί με άλλους ερευνητικούς φορείς αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας.