Skip to main content

Στο δημαρχείο η λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας

Η λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις 12.00 έφτασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Η λαμπαδηδρομία της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις 12.00 έφτασε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Τη φλόγα υποδέχτηκε η αντιδήμαρχος Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου.

«Η φλόγα της αγάπης πρέπει να φτάσει παντού και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας. Είναι αδιανόητο να δίνει αίμα μόνο το 5% όσων μπορούν. Πρέπει να γίνει συνείδηση να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας. Οι λαμπαδηδρομίες στέλνουν μήνυμα γνώσης, αλήθειας ότι δεν χρειάζεται να βρεθούμε σε δύσκολη θέση για να δώσουμε αίμα», ανέφερε μιλώντας στους λαμπαδηδρόμους αλλά και στους διοργανωτές της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας η κ. Πασχαλίδου.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο πρόεδρος των Σερραϊκών Πολιτιστικών Συλλόγων, Γιάννης Νούλης, τόνισε: «Η φλόγα, τόνισε, ξεκίνησε από τα Σέρβια Κοζάνης στις 27 Αυγούστου και αφού διατρέξει ολόκληρη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 31 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το μήνυμα που στέλνει είναι μήνυμα αγάπης προς όλους.  Κάθε χρόνο δημιουργούνται νέες τράπεζες αίματος».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Σερραϊκών Συλλόγων,  συνέπεσε με την αιμοδοσία που οργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα «Νερού» του νέου δημαρχείου  από 14-16 Σεπτεμβρίου, για την ενίσχυση της Δημοτική Τράπεζας Αίματος.