Skip to main content

Στο Αμπού Ντάμπι για επενδυτές η BP

Ο γενικός διευθυντής του ομίλου British Petroleum Τόνι Χέιγουορντ βρίσκεται σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, όπου φαίνεται πως αναζητεί επενδυτές προκειμένου να προστατεύσει τον όμιλο από μια ενδεχόμενη επιθε
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου British Petroleum Τόνι Χέιγουορντ, που φαίνεται πως αναζητεί επενδυτές προκειμένου να προστατεύσει τον όμιλο από μια ενδεχόμενη επιθετική εξαγορά, βρίσκεται σήμερα στο Αμπού Ντάμπι, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπoς τoυ ομίλου.

«Πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση για το πρόγραμμα της επίσκεψης αυτής στο Αμπού Ντάμπι, την έδρα της Αρχής Επενδύσεων του Αμπού Ντάμπι (ADIA).

Η ADIA, η ιδιοκτήτρια της τοπικής κυβέρνησης στο Αμπού Ντάμπι, που είναι το πλουσιότερο από τα επτά μέλη της ομοσπονδίας των Εμιράτων, θεωρείται η μεγαλύτερη αρχή κρατικών επενδυτικών κεφαλαίων (Sovereign Wealth Funds/SWF) στον κόσμο, καθώς διαχειρίζεται κεφάλαια, η αξία των οποίων εκτιμάται σε τουλάχιστον 600 δισ. δολάρια.

Ο Τύπος αποδίδει από την Κυριακή στην ΒΡ, η οποία έχασε το ήμισυ της αξίας της μέσα σε δύο μήνες (σήμερα ανέρχεται σε 64 δισ. στερλίνες -- 77 δισ. ευρώ), την πρόθεση να προσεγγίσει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια της Μέσης Ανατολής, ώστε να τα ενθαρρύνει να πάρουν μια συμμετοχή ή να ενισχύσουν τη σημερινή συμμετοχή τους στο κεφάλαιό της, προκειμένου να αντισταθεί σε μια ενδεχόμενη επίθεση από ανταγωνιστή.