Skip to main content

Στο 3ο γκρουπ του UEFA Nations League συμπεριλήφθηκε η Εθνική

Στο ίδιο γκρουπ είναι Ουγγαρία,Ρουμανία,Σκοτία,Σλοβενία,Σερβία,Αλβανία,Νορβηγία,Μαυροβούνιο,Ισραήλ,Βουλγαρία,Φινλανδία,Κύπρος,Εσθονία και Λιθουανία

Στο 3ο γκρουπ του UEFA Nations League, της νέας διοργάνωσης Εθνικών Ομάδων της ευρωπαϊκής ζώνης, συμπεριλήφθηκε η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου.

Στο ίδιο γκρουπ μαζί με τη «γαλανόλευκη» συμπεριλήφθηκαν και τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Σκοτίας, Σλοβενίας, Σερβίας, Αλβανίας, Νορβηγίας, Μαυροβούνιου, Ισραήλ, Βουλγαρίας, Φινλανδίας, Κύπρου, Εσθονίας και Λιθουανίας.

Οι δεκαπέντε ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων και έναν των τριών. Οι νικητές των ομίλων θα προβιβαστούν στο 2ο γκρουπ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες θα υποβιβαστούν στο 4ο.

Οι τέσσερις ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία του 3ου γκρουπ, οι οποίες δεν θα έχουν προκριθεί στο EURΟ 2020 μέσω της διαδικασίας των European Qualifiers, θα συμμετάσχουν τον Μάρτιο του 2020 σε αγώνες play-off για μία δεύτερη ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ:

Γκρουπ Α: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Ολλανδία.

Γκρουπ B: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Ιρλανδία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.

Γκρουπ C: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Γκρουπ D: Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Ανδόρα, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Κόσοβο.