Skip to main content

Στο 25% η ανασφάλιστη εργασία

To 1/4 των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος στη Βουλή, ενώ το ποσοστό της, σύμφωνα με 22.000 ελέγχους που πραγματοποίησαν το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ την πε
To 1/4 των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος στη Βουλή, ενώ το ποσοστό της, σύμφωνα με 22.000 ελέγχους που πραγματοποίησαν το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ την περίοδο Φεβρουάριος-Απρίλιος, φθάνει το 25%.

Ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, παραδέχθηκε την υποστελέχωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας λόγω αφενός της αποχώρησης της εργαζομένων στα προγράμματα σταζ και συνταξιοδοτήσεων και αφετέρου της απαγόρευσης προσλήψεων.

Παρ’ όλα αυτά, είπε, οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα βοηθήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%. Ο υπουργός είπε ότι με δεδομένη την κακή κατάσταση στον τομέα της στελέχωσης των υπηρεσιών ευελπιστεί να προηγηθεί το υπουργείο και οι υπηρεσίες που εποπτεύει από τις μετατάξεις που θα γίνουν από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., αλλά και τους οργανισμούς του δημοσίου που θα καταργηθούν.

Ο ερωτών βουλευτής Φώτης Κουβέλης είπε ότι η απουσία των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου. Εκτός αυτού ο κ. Κουβέλης επεσήμανε μη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, αλλά και πολλά κενά στις Κοινωνικές Επιθεωρήσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει γρήγορα στις μετατάξεις.