Skip to main content

Στο 17% αυξήθηκε το ποσοστό του Σαββίδη στη Σουρωτή

Αυξάνεται καθημερινά το ποσοστό του επιχειρηματικού ομίλου Σαββίδη στη Σουρωτή. Την Τρίτη η διαδικασία αγοράς μετοχών της εταιρείας.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η «μάχη» ανάμεσα στον επιχειρηματικό όμιλο του Ιβάν Σαββίδη και την Coca Cola για τον έλεγχο της Σουρωτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να ακόμα να έχει ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία αγοράς μετόχων από τον Όμιλο Σαββίδη (σσ θα ξεκινήσει την Τρίτη στο Μακεδονία Παλλάς), το ποσοστό των μετοχών, που εξασφαλίζει, αυξάνεται καθημερινά και ανέρχεται πλέον περίπου στο 17%.

Πηγές του ομογενή επιχειρηματία κάνουν λόγο για σημαντική δυναμική που έχει αναπτύξει ο όμιλός του, κάτι που, όπως λένε, επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση του fund First Athens, την περασμένη Πέμπτη για τη μεταβίβαση στον όμιλο του κ. Σαββίδη του πακέτου μετοχών που είχε συγκεντρώσει πριν τον πλειστηριασμό του 15% από την Τράπεζα Πειραιώς.

Από την άλλη πλευρά, η πολυεθνική Coca-Cola έχει στη φαρέτρα της ένα ποσοστό της τάξεως του 15%, αγοράζοντας στον πρόσφατο πλειστηριασμό το ποσοστό Λιακουνάκου, ενώ, παράλληλα, συνεχίζει τη προσπάθειά της με τους μικρομετόχους.

Όπως λένε συνεργάτες του ομογενή επιχειρηματία, ο κ. Σαββίδης ξεκίνησε τη μάχη της αγοράς μετοχών με όπλα το ολοκληρωμένο πλάνο για την ανάπτυξη της εταιρείας «Σουρωτή» και κυρίως το πλήθος μικρομετόχων, εργαζομένων και πολιτών της περιοχης της Θερμής που του απηύθυναν εκκλήσεις για να αναλάβει πρωτοβουλία για την ιστορική εταιρεία.

Να σημειωθεί πως κατά τη δίωρη επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Σουρωτή ΑΕ, την περασμένη εβδομάδα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε μακρά συζήτηση με μέλη της διοίκησης της εταιρείας και μετόχους ενόψει της διαδικασίας για την αγορά των μετοχών της εταιρείας, έναντι ενός ευρώ ανά μετοχή, που θα ξεκινήσει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.