Skip to main content

Στο 16,5% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ

Διαφορά 16,5% μεταξύ του ΠΑΣΟΚ (48%) και της ΝΔ (31,5%) καταγράφει το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue. Παράλληλα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 48% και ακολουθεί
Διαφορά 16,5% μεταξύ του ΠΑΣΟΚ (48%) και της ΝΔ (31,5%) καταγράφει το βαρόμετρο Φεβρουαρίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής της Κυριακής. Τα ποσοστά των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι ΚΚΕ 7,5%, ΛΑΟΣ 6% και ΣΥΡΙΖΑ 4,5%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 48% και ακολουθεί με 26% ο Αντώνης Σαμαράς.

Ακόμα, σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι αποδυναμωμένη στο διεθνή χάρτη, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ μόλις το 12% εκτιμά ότι η χώρα μας έγινε πιο ισχυρή.

Εξάλλου, σε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για το Πρώτο Θέμα, το 60,7% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 65% θεωρούν ότι είναι δίκαια και αναγκαία τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση (24,9% όχι), ενώ το 63,7% θεωρούν ότι φταίνε οι πολιτικοί για τη χρεοκοπία.