Skip to main content

Στο 1% εκτιμάται η ανάπτυξη στη Βουλγαρία το 2010

Οικονομική ανάπτυξη 1% αναμένει για το 2010, το οικονομικό επιτελείο της βουλγαρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας.
Οικονομική ανάπτυξη 1% αναμένει για το 2010 το οικονομικό επιτελείο της βουλγαρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βουλγαρίας, Συμεών Ντιάνκοφ, στη διάρκεια του τακτικού κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως είπε ο υπουργός, μπορεί το προβλεπόμενο ποσοστό ανάπτυξης, να είναι μικρό, ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ δήλωσε πως η είσπραξη των δημοσίων εσόδων εξαρτάται από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αρμόδιοι φορείς.

Η πάταξη φαινομένων, όπως των παράνομων εισαγωγών, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών και παρέθεσε στοιχεία για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, με στόχο την εξάλειψη φαινομένων που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα. Από τον Ιανουάριο του 2010, είπε ο κ. Τσβετάνοφ, η αρμόδια αρχή του βουλγαρικού Δημοσίου προχώρησε σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, αξίας άνω των 29 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 14,5 εκατ.ευρώ) και ήδη κινήθηκαν, συνολικά, 56 διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των ζητημάτων.