Skip to main content

Δίωξη κατά του Πουτζντεμόντ - Φέρεται να διέφυγε στις Βρυξέλλες

Ο πρώην επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης φέρεται να έχει διαφύγει στις Βρυξέλλες, μαζί με άλλα καθαιρεθέντα μέλη της κυβέρνησης

Στις Βρυξέλλες φέρεται να διέφυγε ο πρώην επικεφαλής της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, μαζί με άλλα καθαιρεθέντα κυβερνητικά στελέχη, μετά την άσκηση δίωξης από τον γενικό εισαγγελέα της Ισπανίας για στάση, απόσχιση, κατάχρηση και άλλα εγκλήματα κατά της περιφερειακής κυβέρνησης και των μελών της Βουλής.

Η καταδίκη για τόσο σοβαρές κατηγορίες ισοδυναμεί με πολυετή κάθειρξη, μεταδίδει το BBC. Ο εισαγγελέας José Manuel Maza ζήτησε επίσης, να ασκηθεί ποινική δίωξη και κατά άλλων Καταλανών αξιωματούχων, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας. Υπό έρευνα τίθεται η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Καρμ Φορκαντέλ.

Νωρίτερα, από όλα τα μέλη της κυβέρνησης Πουτζδεμόντ και τους συμβούλους ο μόνος που φαίνεται ότι έφτασε στο γραφείο του είναι ο Josep Rull, ο οποίος κοινοποίησε και το γεγονός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia», ο Κάρλες Πουτζδεμόντ είναι άφαντος τις τελευταίες ώρες τόσο από το γραφείο του προέδρου, όσο και από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Periodico», ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνομιλίες με Φλαμανδούς αξιωματούχους.

Χθες ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου πρόσφερε «άσυλο» στον Πουτζντεμόντ, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία αυτή.