Skip to main content

Στις ΗΠΑ αύριο ο πρωθυπουργός

Στις Ηνωμένες Πολιτείας μεταβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.
Στις Ηνωμένες Πολιτείας μεταβαίνει αύριο  ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά διπλωματικών επαφών καθώς και με εξέχοντες ομογενείς επιχειρηματίες, ενώ θα παρέμβει στη συζήτηση για την ελληνική οικονομία στο Economic Club of New York, το σημαντικότερο οικονομικό φόρουμ των ΗΠΑ.

«Σκοπός της μεγάλης συνάντησης που θα γίνει στη Ν. Υόρκη είναι να δημιουργηθούν και συνεργασίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους αναπτυξιακούς στόχους» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με το εάν θα τεθούν και εθνικά θέματα κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση που θα υπάρξει για το πρόγραμμα και τις επαφές του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτής, η επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα υπάρχουν σε διεθνές επίπεδο, «πρωτοβουλίες συνεπείς στις αρχές μας που εξυπηρετούν παράλληλα τα εθνικά μας συμφέρον» όπως είπε χαρακτηριστικά.