Skip to main content

Στις φυλακές Αυλώνα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Ο Κ. Κοντονής συνομίλησε με κρατούμενους, ακούγοντας τα προβλήματά τους, ενώ τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν την δυνατότητα μόρφωσης που τους παρέχεται

Σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έλαβε χώρα στις φυλακές του Αυλώνα βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Κατά την παρουσία του στον χώρο των φυλακών, συνομίλησε με πολλούς κρατούμενους, ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ τους προέτρεψε να «να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που παρέχεται πλουσιοπάροχα από την πολιτεία για την εκπαίδευση και μόρφωση τους».

Όπως είπε ο κ. Κοντονής «σε ένα περιβάλλον κράτησης η μόρφωση είναι μια διαδικασία ελευθερίας και δόμησης μιας ανεξάρτητης και κοινωνικά ωφέλιμης προσωπικότητας» και πρόσθεσε: «Στη ζωή μας όλοι έχουμε υποπέσει σε λάθη. Ορισμένα από αυτά αντιμετωπίζονται από την κοινωνία λόγω της βαρύτητάς τους με τον ποινικό κολασμό και τον εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η διαδικασία σωφρονισμού να είναι κοινωνικά αποτελεσματική, αλλά και τα εφόδια για τη ζωή κάθε ανθρώπου και κρατούμενου να είναι ουσιαστικά».

«Στη ζωή μας όλοι έχουμε υποπέσει σε λάθη. Ορισμένα από αυτά αντιμετωπίζονται από την κοινωνία λόγω της βαρύτητάς τους με τον ποινικό κολασμό και τον εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε η διαδικασία σωφρονισμού να είναι κοινωνικά αποτελεσματική, αλλά και τα εφόδια για τη ζωή κάθε ανθρώπου και κρατούμενου να είναι ουσιαστικά».