Skip to main content

Στις 9 και 10 Δεκεμβρίου το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δυσλεξίας

Οι εργασίες θα διεξαχθούν στην αίθουσα “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Η εξελεγκτική διαδρομή των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών– Δυσλεξία, στη προσχολική – σχολική και μετασχολική ηλικία, θα βρεθεί το επίκεντρο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δυσλεξίας που διοργανώνουν –με την υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής- η Πανελλήνια Ομοσπονδία και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.

Οι εργασίες θα διεξαχθούν στην αίθουσα “Seth Frank” της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το διήμερο 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ενημερώσει –μεταξύ άλλων- τους εμπλεκόμενους και την κοινή γνώμη για: τις ΕΜΔ -Δυσλεξία, την αναπτυξιακή εξέλιξη τους και τον τρόπο αντιμετώπισης των δυσκολιών τους. Οι εργασίες του συνεδρίου απευθύνονται σε γονείς, εκπαιδευτικούς προσχολικής, σχολικής ηλικίας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητες Ειδικής Αγωγής και παιδίατρους.

Υπενθυμίζεται η έμπρακτη ενασχόληση της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με την δυσλεξία και την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών. Στην Σχολή ιδρύθηκε το πρόγραμμα "Arcadia" με στόχο την παροχή βοήθειας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες και αποτελεί, ακόμα και σήμερα, ένα από τα λίγα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα για αυτό το σκοπό.

Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στην ανάπτυξη και την εφαρμογή του προγράμματος έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του Androus Foundation και άλλων υποστηρικτών της Σχολής –όπως το Ίδρυμα Σαμούρκα και το Demos Foundation– οι οποίοι έχουν δωρίσει μεγάλα ποσά για τη δημιουργία, τον εξοπλισμό και την κάλυψη δαπανών του προγράμματος.