Skip to main content

Στις 4 Μαΐου η ψηφοφορία της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Στις 4 Μαΐου θα υποβληθεί προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση η συμβολή της Γαλλίας στο σχέδιο δημοσιονομικής αρωγής προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γαλλικού κοινοβου
Στις 4 Μαΐου θα υποβληθεί προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση η συμβολή της Γαλλίας στο σχέδιο δημοσιονομικής αρωγής προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γαλλικού κοινοβουλίου, Μπερνάρ Ακουαγιέ.

Η γαλλική συνεισφορά ανέρχεται σε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε δεσμεύσεις πιστώσεων, εκ των οποίων 3,3 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις πληρωμών, διευκρίνισε ο Ακουαγιέ.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο της αρωγής που έχουν υποσχεθεί οι χώρες της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέρχεται σε 45 δισεκατομμύρια ευρώ. Η περίπλοκη διαδικασία που υιοθετήθηκε από τις ευρωπαϊκές χώρες και η οποία δεν προβλεπόταν από τις συνθήκες, προϋποθέτει σε πολλές χώρες την έγκρισή της από το κοινοβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν πάντως διαβεβαιώσει πως η ψήφιση της διαδικασίας από τα εθνικά κοινοβούλια δεν θα εμποδίσει την ταχεία αποδέσμευση των κεφαλαίων.