Skip to main content

Στις 27, 28 και 29 Απριλίου το φετινό Money Show στη Θεσσαλονίκη

Για 29η χρονιά, με τη συμβολή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, θα φιλοξενηθεί το πρωτοποριακό πολυσυνέδριο που περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις

Το τριήμερο Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος στο ξενοδοχείο Hyatt για 29η χρονιά το «Money Show» της Θεσσαλονίκης.

Για 10η χρονιά το πρωτοποριακό πολυσυνέδριο τρέχει το Ελληνο - Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ προγραμματίζονται περί τις 100 εκδηλώσεις, οι οποίες καλύπτουν ευρύ φάσμα της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής.

Οι διοργανωτές δίνουν φέτος ιδιαίτερη έμφαση στα αναπτυξιακά θέματα της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδος, καθώς για την περιοχή –όπως και για ολόκληρη η χώρα- σε μια κρίσιμη συγκυρία. Όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το 3ο Μνημόνιο στον προσεχή Αύγουστο το ενδιαφέρον μετατοπίζεται δικαιολογημένα στην «επόμενη μέρα», στην οποία επικεντρώνεται η τριήμερη διοργάνωση.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ελληνο - Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστος Σαραντόπουλος «θέλουμε το Money Show να αποτελέσει εργαλείο εξόδου από την κρίση». Ο ίδιος δέκα ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του φετινού τριημέρου δηλώνει ενθουσιασμένος από το πλήθος και την ποικιλία των εκδηλώσεων, που καλύπτουν βασικά θέματα ενδιαφέροντος –από την ενέργεια, τη βιομηχανία, με έμφαση στην αγροδιατροφή, τον τουρισμό και τις μεταφορές, ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέχρι τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.     

Όπως συμβαίνει για 29 χρόνια το «Money Show» λειτουργεί με τη λογική πολυσυνεδρίου, στο οποίο διασταυρώνονται, συζητούν και προσπαθούν να συντονιστούν οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις και οι πολιτικοί. «Θεωρώ ότι στο φετινό Money Show έχουμε τις συμμετοχές και τους ανθρώπους να αναλύσουμε τα βασικά θέματα της Θεσσαλονίκης και την οικονομική της προοπτική, που τροφοδοτεί και την ευρύτερη περιοχή», υπογραμμίζει ο κ. Σαραντόπουλος, ο οποίος καταγράφει ως μεγαλύτερη προσφορά των Money Show τα τελευταία χρόνια τα ακόλουθα δύο πεδία:

Πρώτον, τη συστηματική προσέγγιση και ανάδειξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της ανάπτυξης, καθώς το Money Show είναι το μοναδικό πολυσυνέδριο στην Βόρεια Ελλάδα.

Δεύτερον, την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Oι περίπου 100 εκδηλώσεις του φετινού Money Show θα ξεκινήσουν στο Hyatt το πρωί της παρασκευής 27 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το βραδάκι της Κυριακής. Το πλήρες και λεπτομερές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ορισμένες από τις εκδηλώσεις που έχουν εξ’ ορισμού ιδιαίτερο ενδιαφέρον –είτε λόγω θεματολογίας, είτε λόγω συμμετοχών- είναι οι ακόλουθες:

Στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Εργαλεία Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στις μικροχρηματοδοτήσεις, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση του ΚΕΠΑ.

Στην αγροτική ανάπτυξη, την πρόοδο του κλάδου της αγροδιατροφής και τη σημασία της γεωργίας ακριβείας ως καθοριστικό παράγοντα ανάπτυξης των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που οργανώνουν το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, με την υποστήριξη δομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν Ιταλοί τεχνοκράτες, καθώς η Ιταλία βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο εξαγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τουρισμός και μετάφραση» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, ο οποίος εστιάζει στην Τεργέστη, στην πόλη του Ιταλικού Βορρά, στην οποία άκμασε ο ελληνικός πολιτισμός και τα ελληνικά γράμματα, ενώ διατηρεί ακόμη σημαντική ομογένεια.   

Στον Αγροτουρισμό και την γαστρονομία είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που οργανώνουν από κοινού ο δήμος Θεσσαλονίκης, το Ελληνο – Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το γραφείο του ΕΟΤ στο Μιλάνο.

Στην ανάπλαση του Στρατοπέδου Κόδρα στην Καλαμαριά, αλλά και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην περιοχή θα συζητήσουν το δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και τεχνοκράτες –μηχανικοί και αρχιτέκτονες- που ενδιαφέρονται για την περιοχή.