Skip to main content

Στις 24 Μαρτίου οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ

Σήμερα αναρτήθηκε στο vdr το τελικό κείμενο της σύμβασης παραχώρησης και ανακοινώθηκε η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών

Για τις 24 Μαρτίου ορίσθηκε η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών από τους υποψηφίους αγοραστές του 67% της ΟΛΘ Α.Ε. που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο.

Η ημερομηνία γνωστοποιήθηκε μόλις πριν λίγη ώρα στους διεκδικητές της ΟΛΘ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Μαζί με την γνωστοποίηση της παραπάνω ημερομηνίας, ενημερώθηκαν οι υποψήφιοι και για την ανάρτηση στο virtual data room και των τελικών κειμένων που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ AE, στην πραγματικότητα μεταξύ ελληνικού δημοσίου και του νέου βασικού μετόχου της εταιρείας.

Η ανάρτηση της τελικής σύμβασης στο vdr, ήρθε ακριβώς την στιγμή που η υπομονή των υποψηφίων αγοραστών είχε αρχίσει να εξαντλείται, λόγω των καθυστερήσεων στην διαδικασία και των αλλεπάλληλων παρατάσεων που δίδονταν για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, δηλαδή για την κατάθεση οριστικών δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι από τους οκτώ που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον και μάλιστα πέρασαν και στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι πλέον «θερμοί» στη διεκδίκηση του ΟΛΘ είναι οι εξής τέσσερις: η ιαπωνική Mitsui, η κοινοπραξία του γερμανικού fund με τον όμιλο Σαββίδη και γερμανό port operator, οι Φιλιππινέζοι της International Container Terminal Services και ο όμιλος της Dubai μέσω της P&O.