Skip to main content

Στις 22 Απριλίου ανοίγει το 5στερο Grand Melia Daios Cove στην Κρήτη

Η διαχείριση του υπερπολυτελούς Grand Melia Daios Cove του ομίλου Δάιος στον Άγιο Νικόλαιο Λασιθίου Κρήτης έχει άρωμα Ισπανίας, καθώς θα γίνεται από την αλυσίδα The Sol Melia Hotels and Resorts.
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας  της νέας υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας Grand Melia Daios Cove 5 αστέρων, που αποτελεί μια επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ του ομίλου Δάιος Πλαστικά στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης. Το opening της νέας  ξενοδοχειακής μονάδας έχει προσδιοριστεί για τις 22 Απριλίου και σηματοδοτεί την επέκταση της ξενοδοχειακής δραστηριότητας του ομίλου Δάιος στην Κρήτη μετά τη Θεσσαλονίκη.

Το Grand Melia Daios Cove τελεί υπό την ευθύνη της εταιρίας Hellas Holiday Hotels, θυγατρικής του ομίλου Δάιος, ενώ την ευθύνη διαχείρισης έχει αναλάβει η ισπανική αλυσίδα The Sol Melia Hotels and Resorts.  Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα είναι ήδη έτοιμο να εξυπηρετήσει τη νέα τουριστική σεζόν σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα του ελληνικού τουρισμού, την Κρήτη,  καθώς ολοκληρώθηκε από το 2009, αλλά λόγω της κρίσης επιλέχθηκε να λειτουργήσει την Άνοιξη του 2010, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δάιος κ. Αστέριος Δάιος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η δυναμικότητα της νέας μονάδας ανέρχεται  σε 717 κλίνες και κατασκευάστηκε σε μία έκταση 205 στρεμμάτων.  Ένα μέρος της επένδυσης, τα 49,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε  από τον αναπτυξιακό νόμο  με επιχορήγηση ύψους 17,325 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο καλύφθηκε με την έκδοση ομολογιακών δανείων ύψους 48 εκατ. ευρώ

Η επένδυση αυτή έχει έντονο άρωμα Ισπανίας καθώς στηρίζεται στην τεχνογνωσία και τη διαχείριση της παγκοσμίου εμβέλειας ξενοδοχειακής αλυσίδας, Sol Melia, που έχει την έδρα της στην Palma de Mallorca και διαχειρίζεται περισσότερα από 300 ξενοδοχεία σε 30 χώρες ανά τον κόσμο.

Ο κ. Δάιος αναφέρει ότι είναι θετικά  τα μηνύματα από την ανταπόκριση που δείχνουν οι εν δυνάμει πελάτες της νέας μονάδας  από το εξωτερικό. Εκτιμά ότι παρά την κρίση  η χρονιά θα είναι καλύτερη φέτος. 
 
Να σημειωθεί ότι ο όμιλος διαθέτει και την  ξενοδοχειακή μονάδα Daios Luxury Living επί της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη για την οποία εκτιμάται ότι το 2009 ο κύκλος εργασιών της παρουσίασε  αύξηση  κατά 10%. Ωστόσο, στον κλάδο των αγροτικών εφαρμογών η Δάιος Πλαστικά  το 2009 παρουσίασε μείωση του τζίρου της κατά 15%, την οποία αποδίδει στην οικονομική κρίση.