Skip to main content

Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου η πληρωμή του «κοινωνικού μερίσματος»

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί περίπου 600.000 αιτήσεις, ενώ οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 1.500.000 από την Κυριακή.

Στις 20 με 21 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» με τα χρήματα που τους αναλογούν, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που διαπιστώνονται στη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων ο κ. Καρέλας είπε ότι τα λάθη που αφορούν στον ΑΜΚΑ, ή διορθώσεις που αφορούν στα έτη ασφάλισης, αφορούν στην καταχώρηση λάθος στοιχείων στον ΕΦΚΑ, ενώ για τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης.

Στη διάρκεια παρέμβασης του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» ο γ.γ. πρόνοιας ανέφερε πως οριακά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν αδικίες και επεσήμανε πως αν κάποιος κάνει λάθος στην αίτησή του μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλει νέα αίτηση.

Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν υποβληθεί περίπου 600.000 αιτήσεις, ενώ οι μοναδικές επισκέψεις στην ιστοσελίδα ήταν πάνω από 1.500.000 από το βράδυ της Κυριακής. Όπως είπε ο κ. Καρέλας από τις 600.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν οι 296.000 εγκρίθηκαν και θα πιστωθούν σύντομα στους δικαιούχους περίπου 167.000.000 ευρώ. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 18% απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες (σ.σ. λείπουν κάποια στοιχεία, αναμονή συναίνεσης, κ.λπ.).

Όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, ο κ. Καρέλας είπε ότι από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017.

Σχετικά με τους φιλοξενούμενους τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί. Σχετικά με τους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν - αν το επιθυμούν - να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.