Skip to main content

Στις 18 Μαΐου το πόρισμα της Novartis στην Ολομέλεια

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συζητήσει το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που αφορά το σκάνδαλο για την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία.

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής τέθηκε το θέμα του πορίσματος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο «Novartis».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για το πόρισμα αποφασίστηκε να γίνει στις 18 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - που η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει ως «ολοκλήρωση της σκευωρίας» - η Βουλή είναι αναρμόδια να ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τα 10 αναφερόμενα στη δικογραφία πολιτικά πρόσωπα και συνεπώς ο φάκελος θα επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Παράλληλα, σχετικά με την πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που είχε αιτηθεί την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αντικείμενο την «ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές», ο Πρόεδρος της Βουλής πρότεινε να διεξαχθεί στις 22 ή 23 Μαΐου