Skip to main content

Στις 16 Δεκεμβρίου η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας και των Startups

18 Startup επιχειρήσεις θα διαγωνιστούν ενώπιον κριτικής επιτροπής σε μία δοκιμασία, που απαιτεί άρτια παρουσίαση, αλλά και «ωριμότητα» της επιχειρηματικής ιδέας και του project

Η μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας και των Startups, το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE», διοργανώνεται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S Center) της Cisco στη Θεσσαλονίκη.

18 Startup επιχειρήσεις θα διαγωνιστούν ενώπιον κριτικής επιτροπής σε μία δοκιμασία, που απαιτεί άρτια παρουσίαση, αλλά και «ωριμότητα» της επιχειρηματικής ιδέας και του project.

Με μόνο «σύμμαχο» τον ενθουσιασμό και το «πάθος» τους οι Startup επιχειρήσεις θα έχουν ως στόχο να είναι μεταξύ των τριών πρώτων, που θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival στο Rimini της Ιταλίας στις 13, 14 & 15 Ιουνίου 2024, με δυνατότητα παρουσίασης της ιδέας τους σε διεθνή διαγωνισμό και κοινό.

Η 3η διοργάνωση στην Ελλάδα του «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023» πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (www.italchamber.gr), σε συνδιοργάνωση με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (www.ebeth.gr) και το Search On-WeMakeFuture! Festival (Ιταλία, www.wemakefuture.it).

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE» θα φιλοξενήσει ως ομιλητές κορυφαίους τεχνοκράτες και επικεφαλής φορέων καινοτομίας και ανάπτυξης start-up επιχειρήσεων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εκτός από την διάκριση των καλύτερων Ελληνικών Startup στόχος είναι στο παγκόσμιο συνέδριο του WeMakeFuture! Festival να αναδειχθεί μία ελληνική συμμετοχή και με θεσμικό χαρακτήρα, καθώς θα έχει την υποστήριξη του Elevate Greece, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του CTE.COBO (Κέντρο Τεχνολογίας του Δήμου Μπολόνιας).
Το WMF (Web Marketing Festival) αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διεθνείς θεσμούς digital και social innovation και στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Μερικά στοιχεία του WMF Startup Competition Greece των τελευταίων δύο ετών (2021 και 2022):
81 υποψήφιες ελληνικές startups
30 επιλεγμένοι φιναλίστ

30 pitch sessions
7 βραβευμένες ελληνικές startups
18 ομιλητές &
πάνω από 300 συμμετέχοντες.

Για να δείτε το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.