Skip to main content

Στις 15 Νοεμβρίου το 9ο Thessaloniki Tax Forum 2017

Το Tax Forum έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων ετών διοργάνωσής του, αποτελεί σήμερα την κορυφαία εκδήλωση φορολογικού περιεχομένου στη χώρα μας

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τη Φορολογική του Επιτροπή, διοργανώνει το 9ο Thessaloniki Tax Forum 2017 με κεντρικό τίτλο «Επίδραση του Φορολογικού Πλαισίου στην Επιχειρηματική Αβεβαιότητα & την Επενδυτική Απουσία». 

Το 9ο Thessaloniki Tax Forum 2017, με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο The MΕΤ.
 
Το Tax Forum έπειτα από μια σειρά επιτυχημένων ετών διοργάνωσής του, αποτελεί σήμερα την κορυφαία εκδήλωση φορολογικού περιεχομένου στη χώρα μας. Κάθε χρόνο προσελκύει μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών, υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων, διακεκριμένων συμβούλων επιχειρήσεων, νομομαθών, εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας, διαμορφωτών κοινής γνώμης, διακεκριμένων ξένων ομιλητών και στελεχών της αρμόδιας πολιτικής και διοικητικής ηγεσίας της χώρας.
 
Κάθε χρόνο με την παρουσία του, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίζεται ως μία ιδιαίτερα αξιόπιστη και επίκαιρη διαγνωστική άσκηση με αντικείμενο ανάλυσης το ρόλο, τη σημασία αλλά και τις υπάρχουσες δυνατότητες βελτίωσης, των συνεπειών που παράγουν οι εκάστοτε φορολογικές πολιτικές. Εξυπηρετεί τη διαδραστική συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων, της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας, της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και εξειδικευμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διαθέτουν χρήσιμη γνώση και έχουν βαρύνουσα άποψη.
 
Στόχος του 9ου Thessaloniki Tax Forum 2017, είναι να αναδειχθούν τα πλέον κρίσιμα θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν σήμερα την πραγματική οικονομία, μέσα από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες.
 
    Υπερφορολόγηση και υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές
    Αστοχία φορολογικών μέτρων και οι επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα
    Ταχεία και αποτελεσματική Φορολογική Δικαιοσύνη, συνώνυμη της ασφάλειας δικαίου
    Φορολογικό Σύστημα εργαλείο Ανάπτυξης και όχι κύριος εγγυητής πλεονασμάτων
    Εθνικό και Ευρωπαϊκό μέτωπο προστασίας φορολογικής βάσης από φοροδιαφυγή, φοροαποφυγή, λαθρεμπόριο
    Αποστολή, Αρχές, Στόχοι Δράσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Σχέση εμπιστοσύνης με Φορολογούμενους Πολίτες και Επιχειρήσεις

Τα συμπεράσματα και οι εισηγήσεις του Tax Forum, βοηθούν καταλυτικά στη διαδικασία αναζήτησης και εφαρμογής συνετών φορολογικών πολιτικών, που είναι συμβατές με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη, επιτρέπουν τη δίκαιη κατανομή του φορολογικού βάρους, ενώ διατηρούν υψηλό το αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ