Skip to main content

Στις 11.00 κατεβαίνουν τα τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου ώστε να της επιδώσουν πρόσκληση για διάλογο

Νέα κάθοδο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν σήμερα αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών.

Οι αγρότες θα ξεκινήσουν για τη Θεσσαλονίκη στις 11.00 με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα και η συγκέντρωσή τους είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Θα επιδιώξουν συνάντηση με την υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνα Νοτοπούλου ώστε να της επιδώσουν πρόσκληση για διάλογο προς τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός μεταβεί στην πόλη.

Λόγω των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων μέσα στην πόλη, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Εν τω μεταξύ, αποκλεισμένα παραμένουν και τα δύο ρεύματα στη Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία).

Παραμένει και το μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων, όπου χθες οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου.   

Κλειστή εξακολουθεί να είναι από τις 30/1 η εθνική οδός Θεσσαλονίκης- Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου- Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης- Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

Στο νομό Χαλκιδικής, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ στη διασταύρωση των Βραστάμων, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας στον Άγιο Μάμα και στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας.

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου από αγρότες που βρίσκονται στο σημείο από την Παρασκευή.

Την ερχόμενη Τρίτη 7/2, στις 12 το μεσημέρι, οι αγρότες προχωρούν σε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.