Skip to main content

Στις 10:30 η τριμερής Κοτζιά, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς

Τόσο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών όσο και ο ομόλογός του της πΓΔΜ εξέπεμψαν χθες αισιόδοξα μηνύματα για την εξεύρεση λύσης για το ονοματολογικό.

Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα, κρίσιμη τριμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, στο Σούνιο, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του γ.γ.του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο κ. Ντιμιτρόφ εξέπεμψαν χθες, μετά το πέρας των εργασιών της 2ης Υπουργικής Συνάντησης, «Visegrad-4 plus Balkan-4 plus», αισιόδοξα μηνύματα για την εξεύρεση λύσης για το ονοματολογικό

«Από τη στιγμή που θα συμφωνήσουμε και θα υπάρξει η νομική επικύρωση αυτής της συμφωνίας, ο δρόμος για να ανοίξει η διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι ανοικτός» διεμήνυσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, επισημαίνοντας πως «εφόσον το θελήσουμε πραγματικά μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας και οι δύο πλευρές, θα τελειώσουμε με ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε να εκκρεμεί».

«Βρισκόμαστε σε μία πολύ ευαίσθητη φάση», τόνισε από τη μεριά του ο Νικόλα Ντιμιτρόφ, προσθέτοντας πως «κατ ουσίαν αντιμετωπίζουμε μία από τις τελευταίες εναπομείνασες διαφορές και διερευνούμε τον τρόπο που θα καλυφθούν οι ανάγκες αμφοτέρων των πλευρών. Θεωρώ πως έχουμε ενώπιόν μας μία μεγάλη ευκαιρία, έχουμε επενδύσει τεράστια προσπάθεια σ’ αυτό» κατέληξε.