Skip to main content

Στηρίζει τη θέση της ΕΕ για τουρκική προκλητικότητα το γερμανικό ΥΠΕΞ

Στηρίζει τη στάση της ΕΕ, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, το γερμανικό ΥΠΕΞ, λίγο πριν τη συνάντηση Μέρκελ - Γιλντιρίμ.

Τη θέση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την πρόσφατη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο στηρίζει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για το θέμα «έχει εκφραστεί αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτή τη δήλωση υποστηρίζουμε. Και σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση των δύο πλοίων, μπορώ να σας πω ότι χαιρετίζουμε το γεγονός ότι υπήρξε σήμερα το πρωί -σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ- τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών. Κατά τα άλλα, είδατε πώς εκφράστηκε η ΕΕ για το θέμα», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Άντεμπαρ.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία, αύριο η Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, συνάντηση η οποία, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, θα αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν τα διμερή θέματα, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία.