Skip to main content

Στηρίζει Χρυσοχοΐδη ο Πεταλωτής

Τη στήριξή του στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις διαρροές της ιστοσελίδας Wikileaks, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τη στήριξή του στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή τις διαρροές της ιστοσελίδας Wikileaks, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει αποδείξει πόσο δραστικός και πόσο σημαντικός ήταν στην υπηρέτηση της δημόσιας ασφάλειας».

Ο κ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να συρόμαστε πίσω από διαρροές που δεν έχουν ελεγχθεί», κάνοντας λόγο για πηγή που σαφώς δεν είναι αξιόπιστη. Όπως διευκρίνισε εξάλλου, «ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ειλικρινέστατα ότι αυτά δεν ήταν “αναφορές” σε κανέναν ξένο πρέσβη, αλλά ήταν αυτά που έλεγε και στις δημόσιες συζητήσεις» και πως δεν υπήρχαν «αναφορές» σε κανέναν ξένο πρέσβη ούτε από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ούτε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

«Έχουμε να κάνουμε με τη βούληση μιας κυβέρνησης που αποδεικνύει πόσο ανεξάρτητη είναι, πόσο εθνικά υπερήφανη πολιτική ασκεί και πώς βλέπει το ρόλο της στο παγκόσμιο γίγνεσθαι», συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση, συνέχισε ο εκπρόσωπος, έχει ισχυρή άποψη ότι η ΕΥΠ έχει «έναν συγκεκριμένο ρόλο, πολύ ιδιαίτερο και πολύ ευαίσθητο», τον οποίο θα πρέπει να τον προασπίζει «ανεξάρτητα από ποια πολιτική εποχή διανύουμε και ποια είναι η κυβέρνηση της χώρας».

Επισήμανε μάλιστα ότι όπου διαπιστώθηκε παρέκκλιση ως προς αυτό, «ζητήσαμε ως κυβέρνηση να διερευνηθεί αν έχει γίνει κάτι», ενώ, όπως είπε, έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει σειρά ερευνών γύρω από συγκεκριμένα γεγονότα που συνέβησαν και ότι έχουν ασκηθεί ακόμα και ποινικές διώξεις.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε και ήδη το έχουμε κάνει, είναι να υπάρχει μια εύρυθμη λειτουργία με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας, όπως εξάλλου είναι και κατοχυρωμένος ο ρόλος της ΕΥΠ», an;efere.

Ερωτηθείς, τέλος, αν η άσκηση συνδικαλισμού επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία της ΕΥΠ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε πως «ό,τι είναι νόμιμο, είναι νόμιμο» και ότι «εφόσον ο συνδικαλισμός είναι νόμιμος, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά».