Skip to main content

Στήριξη του τεχνικού κόσμου ζητεί ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Θράκης

Το ΤΕΕ-Θράκης θα υποβάλει σύντομα στις αρχές της αυτοδιοίκησης, μία επεξεργασμένη δέσμη προτάσεων ενίσχυσης του τεχνικού κόσμου της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ-Θράκης, Νίκο Παπαθανασίου.
Στήριξη και αξιοποίηση του τεχνικού κόσμου της Θράκης από τους φορείς και την πολιτεία ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ-Θράκης, Νίκος Παπαθανασίου, σε ομιλία του κατά την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας στην Κομοτηνή.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι θέσεις του ΤΕΕ-Θράκης είναι ενιαίες, σαφείςκαι τεκμηριωμένες και ζήτησε στήριξη και αξιοποίηση του τεχνικού κόσμουτης Θράκης από τους φορείς και την πολιτεία, θέτοντας τις τοπικές αρχέςπρο των ευθυνών τους αν δεν αντιληφθούν ότι η αδυναμία αποκατάστασηςτων νέων μηχανικών στο τόπο καταγωγής τους αποδυναμώνει το επιστημονικόδυναμικό και αποσυνθέτει τον κοινωνικό ιστό. «ΤοΤΕΕ-Θράκης θα αναλάβει να συντάξει και να υποβάλει σύντομα στις αρχέςτης αυτοδιοίκησης, μία επεξεργασμένη δέσμη προτάσεων ενίσχυσης τουτεχνικού κόσμου της περιοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανασίου.

Για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος είπε ότι είναιαναγκαία η δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης του έργου, σε όλατα στάδια της κατασκευής και λειτουργίας του και η επεξεργασία τωνκαινούργιων δεδομένων που θα προκύπτουν να είναι συνεχής από τονσχεδιασμό του και καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του.

Ο κ. Παπαθανασίου έκανε έναν απολογισμό των δράσεων και του έργου του τμήματος για την Διοικούσα Επιτροπή, δεδομένου ότι στις 25 Απριλίου 2010 θα διεξαχθούν εκλογές για τα όργανά του επισημαίνοντας ότι επιτεύχθηκαν βασικές επιδιώξεις του Τμήματος, που η υλοποίησή τους χρονοτριβούσε για μεγάλα διαστήματα. Μεταξύ αυτών είναι η αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου του ΤΕΕ στην Κομοτηνή, η μίσθωση γραφείων στην Ορεστιάδα τα εγκαίνια των οποίων έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως και η δημιουργία και εγκατάσταση στο διαδίκτυο της ιστοσελίδας του τμήματος. 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και βουλευτής Ν. Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής μεταξύ άλλων είπε: «Γνωρίζουμε πολύ και καλά και τα επαγγελματικά προβλήματα των μηχανικών, αλλά και τα θεσμικά προβλήματα και ζητήματα που έχει ο κατασκευαστικός κλάδος. Ένας κλάδος που πριν μερικά χρόνια ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξής μας και κατάντησε σήμερα να είναι από τους τελευταίους κλάδους σε ρυθμό ανάπτυξης, όταν θα μπορούσαμε να κάνουμε πραγματικά άλματα και σε αυτόν τον τομέα. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το τι κράτος έχουμε, τι στοχεύσεις έχουμε ως κυβέρνηση, πώς αυτό το κράτος επιτρέπει να γίνονται επενδύσεις, να υπάρχει παραγωγικότητα, να υπάρχει κατασκευή και δυστυχώς, εκεί σκοντάφτουμε στις τεράστιες χρόνιες παθογένειες που τις γνωρίζουμε όλοι».