Skip to main content

Στήριξη των πολιτών στη δημιουργία του πάρκου τσέπης στη Σβώλου (vid)

Στο περασμένο διήμερο ενημερώθηκαν πάνω από 1.000 κατοίκους, εργαζόμενους, επισκέπτες της γειτονιάς και εξέφρασαν τη στήριξή τους.

Δράση ενημέρωσης των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της γειτονιάς της Αλεξάνδρου Σβώλου, σχετικά με τη δημιουργία Πάρκου Τσέπης στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Αγαπηνού και Ιωάννου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε το διήμερο της Παρασκευής 3 και του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία «Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου», η δημιουργία του πάρκου τσέπης βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την διάθεση της Γειτονιάς να αναλάβει ενεργό και υπεύθυνο ρόλο στον σχεδιασμό και την οικειοποίηση του.

«Ακολουθώντας λοιπόν τις αρχές του συμμετοχικού σχεδιασμού, ο στόχος του διημέρου ήταν:

-να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους, εργαζόμενους, επισκέπτες της Γειτονιάς
-να τους παρακινήσουμε να εκφράσουν τη γνώμη τους, τις ανάγκες, τις επιθυμίες τους αναφορικά με το εγχείρημα ώστε να γίνουν συμπαραγωγοί στην προσπάθεια μας και να συμβάλουν αποφασιστικά στη συν-δημιουργία του πάρκου
-να «υιοθετήσουν» το εγχείρημα εκφράζοντας εγγράφως τη στήριξή τους / συμμετέχοντας ενεργά εφεξής στην υλοποίησή του», αναφέρει η Πρωτοβουλία.

Και συνεχίζει:

«Εντός του διήμερου ενημερώσαμε πάνω από 1.000 συμπολίτες μας "χρήστες" της γειτονιάς κι έχοντας λάβει από αυτούς αναπάντεχα μεγάλη ανατροφοδότηση όσο και στήριξη για τη δημιουργία του Πάρκου, θεωρούμε τη δράση ενημέρωσης άκρως πετυχημένη και συνεχίζουμε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του διήμερου, με χαρά διαπιστώσαμε πως ακόμη και φίλοι/ες που στο παρελθόν είχαν εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις για τη δημιουργία του πάρκου, τελικά πείστηκαν για την αξία του εγχειρήματος και αποφάσισαν να πλαισιώσουν έμπρακτα και δυναμικά την προσπάθεια της Πρωτοβουλίας. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, το "χτίσιμο" της Γειτονιάς μας είναι μία διαρκής υπόθεση.

Στην πραγματοποίηση της δράσης συνέβαλαν σημαντικά και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ανελλιπώς φιλοξενούνται οι συνελεύσεις μας. Τους μαθητές του 40ου Ιωαννίδειου Δημοτικού Σχολείου (που εδρεύει στη γειτονιά) για τα πραγματικά ευφάνταστα σχέδιά τους για το Πάρκο, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τις προτάσεις κάθε λογής ειδικών. Το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του πίνακα ανακοινώσεων. Καθώς και τις επιχειρήσεις "Μανάβικο ο Γιώργος" και "Parking Βήκα" για τη φύλαξη του εξοπλισμού μας. 

Όσοι/όσες δεν κατάφεραν να ενημερωθούν μπορούν να επισκέπτονται το συνεργατικό βιβλιοπωλείο "Ακυβέρνητες Πολιτείες", όπου θα βρουν ενημερωτικό υλικό και τη φόρμα υπογραφών, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέρος της έκθεσης των παιδιών του 40ου Ιωαννίδειου Δημοτικού Σχολείου, με θέμα: Το Σχολείο της Γειτονιάς σχεδιάζει το Πάρκο Τσέπης.

Το επόμενο ραντεβού είναι η Γενική Συνέλευση Γειτονιάς μέσα στον Νοέμβριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Εκεί θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο για το Πάρκο Τσέπης που θα βασίζεται στις προτάσεις της Γειτονιάς που συλλέγουμε από τον Απρίλιο και αφετέρου θα οριστούν οι φάσεις υλοποίησής του ώστε να περάσουμε επιτέλους στην πράξη.

Η Πρωτοβουλία της Γειτονιάς μεγαλώνει κάθε μέρα. Γίνε και εσύ συμμέτοχος στην προσπάθεια μας!».