Skip to main content

Στήριξη στην Ελλάδα ζήτησε ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης

Η Ευρώπη δεν λειτούργησε λόγω πολιτικών ευθυνών τις οποίες πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε, υποστήριξε ο Αντρέα Ορλάντο.

Ανοικτά υπέρ μιας πιο ουσιαστικής στήριξης της Ελλάδας, στην ευρύτερη προσπάθεια να ξεπερασθεί η λιτότητα, τάχθηκε ο Ιταλός κεντροαριστερός υπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο.

Μιλώντας στο ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, o Ορλάντο (ο οποίος, σε ένα μήνα θα διεκδικήσει και την αρχηγία του Δημοκρατικού Κόμματος) ζήτησε «να δει η Ιταλία μια δύναμη σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη, συμπάθεια και προσοχή» και «να δημιουργηθεί ένα σύστημα συμμαχιών» ώστε να ξεπερασθούν τα εμπόδια που λειτουργούν ως τροχοπέδη για την Ευρώπη.

«Η Ευρώπη δεν λειτούργησε λόγω πολιτικών ευθυνών τις οποίες πρέπει να αρχίσουμε να συζητάμε», δήλωσε ο κ. Ορλάντο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε πως «ξεκινώντας και από το πεδίο μας, διότι θεωρώ ότι και πολλοί υπερβολικοί δισταγμοί των σοσιαλιστών επέδρασαν αρνητικά στη διαδικασία ολοκλήρωσης».

«Θεωρώ ότι τώρα πρέπει να ρωτηθούμε: θέλουμε να αφήσουμε και πάλι να βυθιστεί η Ελλάδα ή πρέπει να δούμε μια δύναμη σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με συμπάθεια, στήριξη και προσοχή; Θέλουμε να δώσουμε πραγματικά μια μάχη για να ξεπεράσουμε τη λιτότητα ή αφήνουμε τον καθένα στη μοίρα του;», κατέληξε.