Skip to main content

Στήριξη Παπακώστα σε Καμμένο και αιχμές κατά Άδωνι

Από το βήμα των ομιλητών η κ. Παπακώστα είπε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Στήριξη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, λίγο μετά την σύγκρουσή του στην Ολομέλεια της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη, παρείχε η βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα. 

Από το βήμα των ομιλητών είπε πως "έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο".

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο κ. Καμμένος να της ανταποδώσει τα καλά λόγια την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε "σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου".

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του υπουργού Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γερωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Βουλής, παρατήρησε πως "την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι. Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο".

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Καμμένος φωνάζοντας "Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά".

"Εννοείτε το γραφείο του κ. Μαρινάκη; Άλλος πήγαινε στο Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη", ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης. "Χρειάζεται να πείτε στη Βουλή ότι ήσασταν απασχολημένος, αρκεί να πείτε ότι στην επόμενη ερώτηση του κ. Τσιάρα θα είστε παρών και δεν θα είστε μονίμως φευγάτος, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

"Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές...", απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι επέλεξε να απουσιάσει από τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή για τα F-16, απάντησε: "Ήμουν με τον υφυπουργό τον Αμερικανό, άλλοι βγάζανε σέλφι με εμπόρους όπλων του Eurofighter".