Skip to main content

Στήριξη Κομισιόν σε Ελλάδα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, γιατί είναι κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ στην εφαρμογή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, εξέφρασε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

Η κ. Κρέτσου αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης και στην πρόοδο που σημειώνεται στην εφαρμογή προγραμμάτων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων. Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, γιατί είναι κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είπε, βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και θα παρέχει όλη την απαραίτητη στήριξη με στόχο την γρήγορη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Ουσιαστικό ρόλο για να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά ευημερίας, θα διαδραματίσουν τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, από τα οποία θα διατεθούν 20 δισ. ευρώ για επενδύσεις στη χώρα την περίοδο 2014-2020.

Ωστόσο, τόνισε ότι κρίσιμη χρονιά αποτελεί το 2016, καθώς επιβάλλεται η προγραμματική περίοδος 2007-2013 να ολοκληρωθεί με επιτυχία και η χώρα να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.