Skip to main content

Στήριξη ΗΠΑ στους χειρισμούς Λαγκάρντ για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Ευρώπη, τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

Η αμερικανική κυβέρνηση στηρίζει τους χειρισμούς της Κριστίν Λαγκάρντ στο θέμα της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνιούτσιν, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου είναι μικρή.

«Το ΔΝΤ ήταν πολύ χρήσιμο όσον αφορά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και τη συνεργασία με την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό το καλοκαίρι θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα που θα είχε σημαντικές ανησυχίες για τις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Σύμφωνα με την Real.gr ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ δέχθηκε δύο ερωτήσεις για ΔΝΤ και Ελλάδα στην διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο με αφορμή τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε κινεζικές τράπεζες που εξυπηρετούν το καθεστώς της Βορείου Κορέας για την διευκόλυνση των πυρηνικών του φιλοδοξιών.