Skip to main content

Στήριξη για τους μικρομεσαίους ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ

Αν και υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων είναι χαμηλή τουλάχιστον σε σχέση με τις ανάγκες, είπε ο κ. Μίχαλος.

Να δοθεί στήριξη στις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολη θέση λόγω της αδυναμίας να αντλήσουν κεφάλαια κίνησης και να αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό τους, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από το βήμα του συνεδρίου «Πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα» που συνδιοργανώνει σήμερα στην Αθήνα το υπουργείο Οικονομίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εξαιτίας της ελλιπούς πρόσβασης στις πηγές ρευστότητας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναφέρθηκαν τόσο ο κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μίχαλος, αν και υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης ωστόσο, η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων είναι χαμηλή τουλάχιστον σε σχέση με τις ανάγκες των ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακάλυπτες.

Μεταξύ των προτάσεων που ανέφερε ο ίδιος είναι και η πρόταση να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης, όπως είναι τα Επιχειρηματικά Κεφάλαια και η Συμμετοχική Χρηματοδότηση, με συγκεκριμένα κίνητρα για τις μικρές και μεσαίες επενδύσεις.