Skip to main content

Θερμή στήριξη Απόστολου Τζιτζικώστα σε Βαγγέλη Μεϊμαράκη (video)

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ. Οι γυναίκες των μεταλλωρύχων υποδέχθηκαν τον Μεϊμαράκη

«Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Η χώρα πρέπει σ' αυτές τις δύσκολες ώρες που έχουμε μπροστά μας να είναι ενωμένη, να περπατήσει με σταθερότητα και σιγουριά. Ευχόμαστε από την 21η Σεπτεμβρίου και μετά να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ, διότι η χώρα δεν αντέχει άλλο ούτε την αστάθεια, ούτε την ακυβερνησία, ούτε τις ιδεοληψίες».

Αυτό δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνοντας ουσιαστικά τη στήριξή του στη ΝΔ και στον πρόεδρό της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ που ξεκίνησε συμβολικά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκης ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τζιτζικώστα ήταν η τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τα βασικότερα προβλήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, με κυρίαρχα αυτά του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΣΕΣ 2014-2020, αλλά και το έλλειμμα υποδομών της περιοχής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις μεγάλες καθυστερήσεις στο ΕΣΠΑ 2007-2013, επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι επί έξι μήνες δεν απέδωσε στην Περιφέρεια περίπου 40 εκ. ευρώ για έργα που υλοποιούνται με αποτέλεσμα, όπως είπε «να σταματήσουν, να απολυθούν οι εργαζόμενοι που δούλευαν στα εργοτάξια και πλέον να κινδυνεύσουν -αν δεν πάρει η χώρα παράταση του προγράμματος- να μην ολοκληρωθούν και να τα χρεωθεί εξ ολοκλήρου η Ελλάδα».

Για τις καθυστερήσεις στην έναρξη του ΣΕΣ 2014-2020, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι «Κάθε μέρα που περνάει είναι καθυστέρηση στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη δημιουργία νέου εισοδήματος για την περιοχή μας».

Επίσης, συζητήθηκε η έλλειψη αναπτυξιακού νόμου, το μεγάλο έλλειμμα στις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας και η απουσία της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με το πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



Ενωτικός ο Μεϊμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Ο κάθε Περιφερειάρχης είναι ένας πολύ καλός θεσμικός συνεργάτης της κεντρικής κυβέρνησης και πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα συνεννόησης και συνεργασίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό, επίλυση και συναπόφαση των πολυσύνθετων ζητημάτων που μας απασχολούν σήμερα. Ζητήματα που μπορούν να λυθούν κυρίως με τη λογική, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής και πολιτικής προσέγγισης που έχει ο καθένας μας. Πολύ περισσότερο με το συγκεκριμένο περιφερειάρχη, με τον οποίο μας συνδέουν χρόνια φιλίας, κοινωνικών αγώνων και πολιτικών απόψεων. Μπορούμε αν συνεννοηθούμε και συνεργαστούμε όλοι να προχωρήσουμε προς τα μπρος, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι τα πράγματα εύκολα, όμως έχουμε ελπίδα. Αισιοδοξούμε επειδή πιστεύουμε ότι εάν προκύψει μια κυβέρνηση που θέλει να νοικοκυρέψει τον τόπο και μπορεί να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις απαραίτητε για να προσελκύσουν επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους είναι αναγκαίες για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, μπορούμε να πετύχουμε. Και μπορούμε να πετύχουμε όλοι μαζί. Οι εκλογές συνήθως πολώνουν, δημιουργούν ένταση, διχάζουν. Εμείς ερχόμαστε με έναν ενωτικό λόγο, απλώνουμε το χέρι σε κάθε συμπολίτη μας, ανεξαρτήτως της πολιτικής προτίμησης που θα έχει και του λέμε ότι είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να βρει η Ελλάδα το δρόμο που της αξίζει, ένα δρόμο πολύ καλύτερο για το μέλλον».



Η... κορυφή

Ο περιφερειάρχης δώρισε στον πρόεδρο της ΝΔ ένα λεύκωμα για τον Όλυμπο, με την ευχή «κι εσείς πολύ σύντομα να κατακτήσετε την υψηλότερη κορυφή», αλλά και την Πολιτεία του Πλάτωνα, διευκρινίζοντας, «σίγουρα το έχετε διαβάσει, αλλά έχει έρθει πια η ώρα όλοι μαζί ενωμένοι να ξαναφτιάξουμε τη χώρα».