Skip to main content

Στήνουν σκηνές και στο Πάρκο Τρίτση για πρόσφυγες-μετανάστες

Στην παραχώρηση έκτασής του προκειμένου εκεί να στηθούν σκηνές για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-μετανάστες συμφώνησε ο Δήμος Ιλίου Αττικής.

Στην παραχώρηση έκτασής του προκειμένου εκεί να στηθούν σκηνές για να φιλοξενηθούν πρόσφυγες-μετανάστες συμφώνησε ο Δήμος Ιλίου Αττικής.

Μιλώντας στο in.gr, ο δήμαρχος της περιοχής, Νίκος Ζενέτος, εξήγησε ότι το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο συναίνεσε σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να στηθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ιλίου, στην κάτω πλευρά του Πάρκου Τρίτση, 100 σκηνές των οκτώ ατόμων, καθώς και μεγαλύτερες ως αποθηκευτικοί χώροι τροφίμων, ιατρείο, μπάνια κλπ.

«Ως δήμος θα διαθέσουμε 13 από τα 130 στρέμματα του χώρου αυτού. Μας ζητήθηκε για έναν μήνα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα τον χρειαστούν για τόσο λίγο. Μας ζήτησαν και την υποστήριξή μας σε υγειονομικό προσωπικό, εμείς θα διαθέσουμε και παιδοψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς» λέει ο κ. Ζενέτος.

Ήδη τη Δευτέρα συνεργεία του Στρατού βρίσκονται στην υπό παραχώρηση έκταση για αποτύπωσή της, εν όψει των εργασιών διαμόρφωσής της, που θα ξεκινήσουν από την Τρίτη. «Οι στρατιώτες θα στήσουν τις υποδομές, αφού πρώτα ισοπεδώσουν και περιφράξουν τον χώρο. Έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, το αργότερο στις αρχές της επομένης, η εγκατάσταση αυτή θα είναι έτοιμη για να λειτουργήσει» αναφέρει ο δήμαρχος Ιλίου.