Skip to main content

Στήνονται 23 μπασκέτες στη Ν. Παραλία - Μάχη για τρίποντα επί 2 ημέρες

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις ικανότητές τους στο μπάσκετ και βάλουν καλάθια στις 26 και 27 Μαϊου.

Είκοσι τρεις μπασκέτες θα στηθούν, στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, το οποίο θα μεταμορφωθεί για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Μαϊου, σε μικρά γηπεδάκια.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δείξουν τις ικανότητές τους στο μπάσκετ και βάλουν καλάθια, στα 23 γηπεδάκια, τα οποία θα βρίσκονται, από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου έως τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου.

Πρόκειται για ένα τουρνουά μπάσκετ «3 on3 Streetball- Τάπα στη βία και στον ρατσισμό», που διοργανώνεται με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη του αθλήματος.

Στο τουρνουά αναμένεται να δώσουν περισσότερη λάμψη γνωστά ονόματα εν ενεργεία καλαθοσφαιριστών καθώς και παλαίμαχοι του αθλήματος.

«Το τουρνουά πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών σε διάφορα σημεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Φέτος η διοργάνωση θα στηθεί σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους της πόλης, στη Νέα Παραλία, προκειμένου να αναδείξουμε περισσότερο το άθλημα», δήλωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Ήδη για τη δράση έχουν ενημερωθεί τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες. Όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπουνάκης, φίλοι θα μπορούν να κάνουν την ομάδα τους και να συμμετάσχουν στο τουρνουά δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά θα διεξαχθούν διαγωνισμοί με τρίποντα και ελεύθερες βολές, ενώ στους νικητές θα δοθούν πολλά δώρα από ομάδες της πόλης αλλά και διάφορες εταιρείες.  

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και τον Αθλητικό Όμιλο Γαλαξία και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού.