Skip to main content

Στήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι ύψους 20 μέτρων και δίπλα του θα τοποθετηθούν άλλα πέντε μικρότερα.

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Θεσσαλονίκη, καθώς νωρίς το πρωί στήθηκε το μεγάλο έλατο, που θα στολίζει την πλατεία Αριστοτέλους.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι ύψους 20 μέτρων και δίπλα του θα τοποθετηθούν άλλα πέντε μικρότερα, ύψους 8 μέτρων. Το μεγάλο εντυπωσιακό έλατο, το οποίο στήθηκε στην πλατεία θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια τύπου led, μέσα στις επομενες δύο μέρες.

Χθες ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Σπύρο Πέγκα, τον χριστουγιαννιάτικο διάκοσμο και εκδηλώσεις, ήταν στον Ταξιάρχη, προκειμένου να επιλεγεί το δέντρο, που θα κοσμεί για περισσότερο από έναν μήνα την Αριστοτέλους.

«Όλα προχωρούν βάσει του προγραμματισμού, ώστε στις 30 του μήνα με την εναρκτήρια εκδήλωση, να ξεκινήσει ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης», είπε σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Προς το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και ο υπόλοιπος διάκοσμος, ενώ παράλληλα τοποθετούνται ήδη τα λιαμπόνια σε διάφορα σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα, στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων. Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι τα παιδιά και καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δεκάδες παιδικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 2 Δεκεμβρίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ξεκίνησαν αγώνα δρόμου, ώστε να προλάβουν τις ημερομηνίες και το εορταστικό κλίμα στην πόλη να ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου. Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης φέτος αναμένεται να εμπλουτιστεί. Θα χρησιμοποιηθούν τα φωτάκια και οι γιρλάντες που υπήρχαν από τις προηγούμενες χρονιές, ο διάκοσμος από την περσινή περίοδο του Απόστολου Βέττα καθώς και νέα φώτα.

Ένα μεγάλο πεφταστέρι με διάμετρο 10 μέτρα θα τοποθετηθεί στη Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, φωτιζόμενοι κύκλοι, οι οποίοι θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα διακοσμήσουν την οδό Μητροπόλεως.

Ουρανός με μπάλες θα τοποθετηθεί στην οδό Κούσκουρα και Καρ. Ντηλ, ενώ νέος φωτισμός θα μπει και σε πολλούς άλλους δρόμους. Επίσης, για πρώτη φορά θα φωτιστούν με γιρλάντες οι ιστοί στην Λεωφόρο Νίκης.