Skip to main content

Στην Ξάνθη σήμερα ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια της συνοριακής διόδου

Στην Ξάνθη θα βρεθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, προκειμένου να εγκαινιάσει μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τη συνοριακή δίοδο Ξάνθη – Ζλάτογκραντ.
Στην Ξάνθη θα βρεθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να εγκαινιάσει μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, τη συνοριακή δίοδο Ξάνθη – Ζλάτογκραντ.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στην πόλη Ζλάτογκραντ, όπου θα συναντηθεί με  τον κ. Μπορίσοφ και αμέσως μετά θα παρακαθήσει σε  γεύμα εργασίας.

Ο τουριστικός κάθετος δρόμος Ξάνθης - Ζλάτογραντ - Φιλιππούπολης είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειάς της νομαρχίας Ξάνθης, που άρχισε το 2006. Η λειτουργία της συνοριακής διόδου εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Ξάνθης και της Θράκης.

Με τα νέα δεδομένα η απόσταση μέχρι τη Φιλιππούπολη θα διαρκεί περίπου τρεις ώρες αντί για έξι σήμερα, μέχρι το Σμόλιαν ή το χιονοδρομικό του Παμπόροβο περίπου δύο ώρες από έξι σήμερα και μέχρι το Ζλάτογκραντ μια ώρα αντί για επτά ώρες σήμερα.