Skip to main content

Στην Τούμπα και με απροσδόκητες παρουσίες η κοπή της πίτας του Α. Φωκά

Ζουράρις, Γαβότσης και Παπαδόπουλος του ΒΕΘ στην κοπή της πίτας του Αριστείδη Φωκά, παρουσία Βασίλη Λεβέντη και παπά-ΠΑΟΚ.

του Αλέξη Ανδρέαδη

Με... απροσδόκητα πολλές και... ετερόκλητες παρουσίες η κοπή της πίτας του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, χτες, πού αλλού, στην αγαπημένη του Τούμπα.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, τίμησε τον βουλευτή του και ανέλαβε την κοπή της βασιλόπιτας, ενώ εντύπωση προκάλεσε όχι η παρουσία των φίλων του κ. Φωκά ή του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Γ. Σαρίδη, αλλά του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Ζουράρι, του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση και του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παπαδόπουλου!

Η τελετή είχε την ευλογία του παπά-Χρήστου ή αλλιώς παπά-ΠΑΟΚ, που πήρε και το φλουρί, και έγινε στο ουζερί «Μεζέ στον Πραξαγόρα» ακριβώς απέναντι από τη θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας.

Οι πολιτικές δηλώσεις δεν έλειψαν. Ο κ. Λεβέντης είπε ότι υπάρχει πιθανότητα εκλογών, οι οποίες «όλοι θα προτιμούσαμε να γίνουν μετά τις 20 Μαρτίου και με σταυρό, για να αποφασίσει η κοινωνία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σημείωσε ότι το σχήμα που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές θα έχει και πάλι ισχνή πλειοψηφία, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δε θα δώσει «καμιά ψήφο εμπιστοσύνης στην οικογένεια των αποστατών. Και ο γιος δίνει στέγη σε αποστάτες. Ένας πρώην βουλευτής μας περιφέρει μια έδρα που ανήκει στο κόμμα μας και την παζαρεύει με το ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας τη ΝΔ, με την οποία το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης».

Ο παπά-ΠΑΟΚ μάλιστα απένειμε τα εύσημα στον κ. Φωκά, λέγοντας ότι «είναι από τους εκλεκτότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει, προσφέροντας τόσα πολλά και αθόρυβα στο ταπεινό μας έργο. Πολλές φορές με εκπλήσσει πόσο καθαρή είναι η καρδιά και η σκέψη του. Είμαι υπερήφανος που είναι φίλος μου και ο αρχηγός πρέπει να αισθάνεται τιμή που είναι στο κόμμα του».