Skip to main content

Στην τελική ευθεία για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου

Ποιες είναι οι επικρατέστερες υποψηφιότητες για το πρόσωπο που θα κατεβάσει στο δήμο Θεσσαλονίκης η Διαπαραταξιακή Επιτροπή.
της Χρύσας Κυριακού


Την ερχόμενη Τρίτη 24 Αυγούστου αναμένεται η απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το πρόσωπο που θα επιλέξει για υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Οι τελικές υποψηφιότητες είναι τρεις με επικρατέστερη αυτή του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ενώ ακολουθούν οι υποψηφιότητες του Τ. Μηταφίδη και του Τ. Τζήκα.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συνεδρίασε χθες κατέγραψε τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν και μετά από πολύωρη συζήτηση επιβεβαιώθηκε ότι κοινός στόχος και των 6 πλέον παρατάξεων (μετά την αποχώρηση της παράταξης του Γ. Μπουτάρη) είναι όχι απλά η αλλαγή του δημάρχου, αλλά η έλευση μιας εποχής δημιουργικότητας μέσα από τη συλλογικότητα και τη δημοκρατική συνεννόηση. Μάλιστα, από τους συμμετέχοντες κατατέθηκε πρόταση για συλλογική ηγεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Επιτροπή Διαλόγου του Διαπαραταξιακού σχημάτισαν παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης καθώς και κινήσεις-πρωτοβουλίες πολιτών, ανταποκρινόμενες στην επιτακτική ανάγκη «να γυρίσει σελίδα η πόλη».