Skip to main content

Στην τελική ευθεία το φετινό Money Show της Θεσσαλονίκης

Τι λέει στη Voria.gr ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

του Γιώργου Δώρα

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι προετοιμασίες για το φετινό πολυσυνέδριο Money Show της Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί επί τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Μαίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κυριολεκτικά. Διότι φέτος για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί της Παρασκευής, ενώ μέχρι πέρσι λόγω του εργάσιμου της ημέρας ξεκινούσαν νωρίς το απόγευμα.

«Η προσπάθεια είναι να φέρουμε κοντά τους φορείς της πόλης, τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς σε τρεις ημέρες, με 100 εκδηλώσεις» επισημαίνει μιλώντας στη Voria.gr ο κ. Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης. Ο ίδιος δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για το πλήθος και την ποικιλία των εκδηλώσεων, που φέτος έχουν στο επίκεντρό τους τη Θεσσαλονίκη και η θεματολογία τους καλύπτει από τη βιομηχανία, την ενέργεια και τον τουρισμό, μέχρι τις εξαγωγές, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τον αγροδιατροφικό τομέα. Αλλά και τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης με… ονοματεπώνυμο, όπως είναι το λιμάνι και το μετρό της πόλης. «Θεωρώ ότι έχουμε τις συμμετοχές και τους ανθρώπους να αναλύσουμε τα πάντα για τη Θεσσαλονίκη και την οικονομική της προοπτική και σίγουρα όλα τα σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της πόλης, που τροφοδοτεί και την ευρύτερη περιοχή» υπογραμμίζει ο κ. Σαραντόπουλος, ο οποίος καταγράφει ως μεγαλύτερη προσφορά των Money Show τα τελευταία χρόνια τα ακόλουθα δύο πεδία:

- Τη συστηματική προσέγγιση και ανάδειξη των προσπαθειών του ιδιωτικού τομέα στο πεδίο της ανάπτυξης, καθώς το Money Show είναι το μοναδικό πολυσυνέδριο στην Βόρεια Ελλάδα.
- Την προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας, μέσα από επιτυχημένα παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Ο Χρήστος Σαραντόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Ορόσημο η 24η Μαΐου

Το φετινό Money Show της Θεσσαλονίκης γίνεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ύφεση και όλοι ελπίζουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις 24 Μαΐου, ώστε η κατάσταση να αντιστραφεί. «Επειδή ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η περιορισμένη ρευστότητα θεωρούμε ότι μετά την θετική αξιολόγηση η ΕΚΤ θα αρχίσει και πάλι να χρηματοδοτεί με φτηνό χρήμα τις ελληνικές τράπεζες κι εκείνες με τη σειρά τους τις επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις και θα τονωθεί η κατανάλωση» σημειώνει ο κ. Σαραντόπουλος, ο οποίος, πάντως, ως επιχειρηματίας εκτιμά ότι υπάρχουν καλές προοπτικές και δηλώνει αισιόδοξος: «Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας είναι έτοιμος, αφού στα χρόνια της κρίσης απέδειξε και τις αντοχές και τις δυνατότητές του» λέει χαρακτηριστικά.

Στήριξη της επιχειρηματικότητας  

Ένας από τους στόχους του Money Show είναι η προώθηση της ιδέας της επιχειρηματικότητας. Ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έχει ψηλά στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς πεποίθησή του είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν εκτιμάει την επιχειρηματικότητα όσο τις αξίζει. «Επί δεκαετίες είχε διαμορφωθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι το επιχειρείν είναι ποινικοποιημένο –όπως και το κέρδος, αφού χωρίς κέρδος επιχειρείν δεν υπάρχει» υπογραμμίζει, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. «Παντού στον ανεπτυγμένο κόσμο, σε όλες τις χώρες ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, απασχόλησης, ευημερίας» λέει χαρακτηριστικά. Παράλληλα στέλνει το δικό του μήνυμα: «Στην Ελλάδα, μετά από επτά χρόνια κρίσης και ύφεσης, όσες επιχειρήσεις άντεξαν είναι αξιοθαύμαστες και υγιείς. Η κοινωνία μπορεί να βασιστεί επάνω τους και οφείλει να τις στηρίξει».