Skip to main content

Στην τελική ευθεία οι επιλογές για Πειραιώς και Εθνική

Αλλεπάληλες συνεδριάσεις για τις θέσεις του προέδρου και του CEO στις τράπεζες Πειραιώς και Εθνική. Άμεσα αναμένονται οι εξελίξεις.

Αλλεπάληλες είναι οι συνεδριάσεις, το τελευταίο διάστημα, ορισμένες φορές ακόμα και μέχρι αργά χθες το βράδυ, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, με θέμα την επιλογή της short list των υποψηφίων για τις θέσεις του προέδρου και του CEO της τράπεζας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, είναι θέμα ημερών πλέον να προκύψουν οι τρεις υποψηφιότητες ανά περίπτωση, με στόχο να κλείσει το θέμα άμεσα. Επισήμως, η ατζέντα αυτών των  συνεδριάσεων είναι «τρέχοντα θέματα της τράπεζας». Η δε «μάχη» που δίνεται μεταξύ των μελών του ΔΣ, από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, χαρακτηρίζονται ως ...παροιμειώδης.

Ο σύμβουλος της Πειραιώς πάντως που έχει αναλάβει το σχετικό έργο (της διατύπωσης των τελικών προτάσεων) έχει φουλάρει τις μηχανές του και όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα η ιστορία θα μπει στην τελική της ευθεία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα κάτι τέτοιο να γίνει και προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη. Και είναι πιθανό, οι ανακοινώσεις να γίνουν μαζί με εκείνη του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, για την οποία, ως γνωστόν, έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, προορίζεται να τοποθετηθεί Ελληνας υποψήφιος.