Skip to main content

Στην τελική ευθεία η διαδοχή στην ηγεσία της Εθνικής

Τέλος, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί η λίστα όλων όσων εξέφρασαν ενδιαφέρον για την περίπτωση..........

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσου οι οριστικές υποψηφιότητες, αναφορικά με τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, στη θέση του αποχωρήσαντος Λεωνίδα Φραγκιαδάκη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφερόμενοι θα υπάρξουν και μάλιστα πολλοί. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα κι από την σχετική προεργασία που έχει γίνει από την εξειδικευμένη εταιρία που έχει προσληφθεί, γι αυτόν τον σκοπό.

Συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι ο υπηρεσιακός CEO της Εθνικής Τράπεζας, Π. Μυλωνάς, εξακολουθεί να είναι ένα από τα φαβορί για να αναλάβει σε μόνιμη βάση τη θέση. Απλά, διατηρεί χαμηλούς τόνους, όπως έκανε καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του μέσα στην τράπεζα. Όπως προαναφέρθηκε, συνυποψήφιοι, πάντως, θα υπάρξουν. Το θέμα είναι ποιος θα πάρει το άτυπο κυβερνητικό χρίσμα (αν και αυτό δεν λέει πλέον πολλά, στην περίπτωση της Εθνικής).

Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ένας από τους διεκδικητές της θέσης μπορεί να είναι ο κ. Νίκος Καραμούζης, που, ως γνωστόν, ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Μάρτιο αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της Eurobank. εν προκειμένω, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που επιμένουν ότι θα πιέσει ως την τελευταία στιγμή και για τη θέση του CEO της Εθνικής. Αν και ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται για μια επαγγελματική στροφή.

Τέλος, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθεί η λίστα όλων όσων εξέφρασαν ενδιαφέρον για την περίπτωση. Γιατί οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα υπάρξουν και μεγάλες εκπλήξεις.